Rețete

Pagina 2
Carne de pui jpg
Cum se gătește corect carnea de pui! Cât timp se ține pe grătar și cât timp se ține la fiert?
Cum se gătește corect carnea de pui! Cât timp se ține pe grătar și cât timp se ține la fiert?
sorin bontea instagram jpg
Secretul celor mai gustoase sarmale, dezvăluit de chef Sorin Bontea. Ingredientul care le schimbă gustul
Printre preparatele tradiționale care au reușit să își păstreze locul de cinste pe mesele românilor de-a lungul secolelor, sarmalele ocupă un loc special. Aceste delicii înfășurate în frunze de varză sau de viță de vie sunt mai mult decât simple feluri de mâncare.
555 (7) jpg
Mâncarea tradițional românească, care l-a cucerit pe Regele Charles al III-lea. Românii o consideră cea mai simplă rețetă
Dacă vorbim despre preparatele preferate ale membrilor Casei Regale din Marea Britanie, cu siguranță ne gândim la ceva sofisticat. În realitate, însă, lucrurile nu stau deloc așa. De exemplu, mâncarea preferată a Regelui Charles al III-lea este una tradițional românească.
ciorba de fasole cu afumatura jpg
Ce trebuie să pui în ciorba de fasole cu afumătură. Ingredientul secret ce îi va da un gust ca la restaurant
Ciorba de fasole cu afumătură este un preparat tradițional românesc, îndrăgit de toți cei care apreciază gustul autentic și bogat al mâncărurilor făcute ca la mama acasă.
trandafirată jpeg
Cea mai căutată băutură răcoritoare de vară a făcut înconjurul internetului. Rețeta tradițională pe care puțini o cunosc
Odată cu sosirea verii, pe lângă delicioasa limonadă și răcoritoarea socată, trandafirata este una dintre băuturile preferate de români. Aromele parfumate te duc cu gândul la copilările, în special la acele zile petrecute alături de bunici. Iată rețeta tradițională, pe care puțini o cunosc.
regina elisabeta gettyimages jpg
Cum se prepară omleta preferată a Reginei Elisabeta a II-a. Ai nevoie de câteva ingrediente, iar unul îi dă un gust aparte
Ouăle sunt un ingredient de bază în multe bucătării din lume, inclusiv în cea britanică, unde au fost și preferatele Familiei Regale. Regina Elisabeta a II-a a fost o mare fană a preparatelor pe bază de ouă, bucurându-se de ele în diferite forme, fie fierte, fie prăjite, fie sub formă de omletă.
branza vac cuptor1 jpg
Brânza de vaci la cuptor face senzație pe Internet! Motivul pentru care rețeta a devenit atât de populară
Cea mai recentă tendință în mediul online atunci când vine vorba despre sănătate este consumul de proteine. Iar internauții au găsit o modalitate ingenioasă de a se asigura că își asigură nivelul optim de proteine de-a lungul unei zile: coc brânza de vaci în cuptor!
papanasi jpg
Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi în compoziția de la papanași pentru a ieși pufoși. Vei obține cel mai delicios desert
Nu există român care să nu iubească papanaşii. Acoperiți cu smântână și asezonați cu dulcețuri de casă din afine, căpșune, zmeură, după preferințe, aceștia vor fi mereu în topul celor mai delicioase deserturi din România. Știai, însă, că un ingredient secret îi face mai pufoși și mai gustoși ca la r
liliac sirop getty jpeg
Beneficiile neștiute ale siropului de liliac. Cum îl putem pregăti în propria noastră bucătărie
Cu toții apreciem liliacul pentru frumusețea sa, însă doar puțini români știu aceste flori parfumate au și numeroase proprietăți medicinale. Iar chiar și mai puțini dintre noi știu faptul că putem pregăti un sirop delicios din flori de liliac!
trandafirata profimedia jpeg
Cea mai bună rețetă de trandafirată. Cum să o prepari după secretele știute doar de bunicile noastre
Este o băutură delicioasă și naturală, însă pe care nu foarte mulți români o cunosc. Iar partea cea mai bună este că acest suc pe bază de trandafiri, trandafirata, este foarte ușor de făcut chiar în propria noastră bucătărie!
dovlecei jpeg
Salată de dovlecei copți și cococi ca la bunica, o farfurie perfectă de vară. Gustoasă și plină de amintiri
Vara nu putea să înceapă mai bine decât cu o rețetă delicioasă de salată de dovlecei copți și cococi bine rumenite. Haideți să ne apucăm de treabă!
image png
Tartă de căpșuni, o adevărată delicatesă. Se prepară rapid și cu doar câteva ingrediente
Tartele cu căpșuni se numără printre cele mai apreciate de către iubitorii de deserturi. Fiind perioada în care căpșunile se regăsesc în grădini și pe rafturile supermarketurilor, gospodinelor le este mult mai ușor să pregătească în propria bucătărie un astfel de desert.
placinta spanac branza jpeg
Plăcintă cu spanac, un aperitiv delicios la început de vară
Vara este anotimpul perfect pentru a te bucura de savoarea și prospețimea ingredientelor de sezon, iar plăcinta de spanac este un aperitiv delicios care te va încânta în această perioadă a anului.
fasole alba uscata jpg
Ce trebuie să pui în oala în care faci fasole, ca să fiarbă mai repede. Numai bucătarii cu experiență cunosc secretul
Dacă îți dorești să faci o rețetă cu fasole, însă nu vrei să pierzi timp prețios până fierbe, trebuie să ai în vedere un truc simplu. Și e bine să iei în considerare că există patru tipuri de fasole, iar fiecare dintre ele se fierbe mai greu sau mai ușor. Astfel, fasolea albă fierbe cel mai repede,
1 fasole verde jpg jpeg
Mâncărică de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar. O rețetă sănătoasă și extrem de delicioasă
Dacă ești în căutarea unei rețete sănătoase și gustoase, mâncărica de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar este alegerea perfectă. Această rețetă simplă și rapidă combină ingrediente proaspete și aromate pentru a crea un preparat savuros, ideal pentru prânz sau cină.
1 fasole batuta jpg jpeg
Ingredientul banal care face fasolea bătută să aibă gustul din copilărie. Numai bunicile noastre mai cunosc acest secret
Dacă îți dorești ca fasolea ta bătută să aibă gustul copilăriei, noi îți spunem secretul. Tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă delicioasă de roșii. Ai nevoie numai de câteva ingrediente.
pears 8396722 1280 jpg
Rețeta delicioasă de pere cu mămăligă coaptă. Puțini au auzit de acest preparat
Deși poate suna ciudat, perele merg de minune cu mămăligă, în special cu mămăliga coaptă. Puțini cunosc această rețetă, care poate face furori printre pofticioși. Ingredientele se găsesc ușor, iar metoda de preparare este extrem de simplă.
paste in sos de tomate jpeg
Ce trebuie să pui în sosul pastelor, ca să iasă la fel ca în Italia! Ingredientul secret care-l face cremos și delicios
Un sos delicios pentru paste nu are nevoie de multe ingrediente. Cel puțin asta ne spune autoarea de cărți de bucate Marcella Hazan. Ingredientul banal care face diferența la final și îi va da o aromă deosebită este chiar untul.
1 salata de vinete cu ardei copti jpg jpeg
Salată de vinete cu ardei, rețeta care o să devină rapid una dintre preferatele familiei tale. O gustare cu adevărat delicioasă
În bucătăria tradițională a multor culturi, vinetele sunt un ingredient versatil și delicios, iar atunci când sunt combinate cu ardeiul și alte ingrediente, rezultatul este o salată delicioasă.
pizza pixabay jpg
Greșeala pe care o facem atunci când pregătim pizza! Sfaturile ingenioase ale unui maestru bucătar
Atunci când vine vorba despre cea mai bună pizza din lume, poate că cei mai mulți dintre noi ne vom gândi că aceasta este din Italia!
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
Ingredientul genial care nu trebuie să ne lipsească din dulceața de căpșuni! Toate gospodinele iscusite îl folosesc
Deja înaintăm tot mai mult spre finalul lunii mai, iar acest lucru înseamnă că mulți dintre noi vom pregăti o rețetă delicioasă, specifică acestei perioade: dulceața de căpșuni!
capsuni freepik jpg
Tu ai mâncat vreodată căpșuni cu smântână și mămăligă? Rețeta ciudată, dar absolut delicioasă
Arta culinară a avut dintotdeauna un singur inamic: lipsa de creativitate. În rest, aromele și alimentele pot fi combinate în toate modalitățile posibile. De exemplu, bucovinenii au un preparat pe care îl consumă în mod regulat, respectiv căpșuni cu smântână și mămăligă. Iată cât de ușor se prepară.
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
Când se pun, de fapt, cartofii în ciorbă. Multe gospodine fac asta greșit și le strică gustul!
Ciorba de legume este o alegere ideală după o perioadă în care am consumat mâncare grea, carne și dulciuri. O astfel de ciorbă se potrivește perfect în această perioadă, însă este important să o gătim corect pentru a obține cea mai bună textură și aromă.
budinca de macaroane jpeg
Ce trebuie să pui în macaroanele cu brânză, să iasă cremoase în interior și crocante la exterior. Secretul știut doar de bucătarii de top
Macaroanele cu brânză sunt un fel de mâncare emblematică, care aduce aminte de copilărie și de mesele simple, dar gustoase. Fie că sunt dulci sau sărate, macaroanele cu brânză sunt iubite de mulți pentru gustul lor reconfortant și modul rapid în care pot fi preparate.
flori de soc jpg jpeg
Prăjitură cu flori de soc, gustul dulcelui din copilărie. Un desert demențial, așa cum doar bunica știa să facă
Descoperă rețeta unui desert incredibil de aromat, vechi de peste 120 de ani, cu un blat crocant și cremă delicioasă de brânză și flori de soc. Iată cum poți prepara acest cheesecake cu flori de soc:
Fasole jpg
Ingredientul banal care se pune în iahnia de fasole pentru a ieși ca la restaurant. Bucătăresele adevărate mereu îl folosesc
Ingredientul banal care se pune în iahnia de fasole pentru a ieși ca la restaurant
chiftele pexels jpg
Ingredientul neașteptat pe care trebuie să-l pui în carnea tocată pentru chiftele. Vei avea un preparat excepțional, iar gustul va fi genial
Atunci când vine vorba despre cele mai iubite mâncăruri de către români, mulți dintre ei cu siguranță adaugă pe listă și faimoasele chiftele. Pregătite simplu și rapid, cu siguranță reușesc să-i cucerească pe cei de la masă. Există, totuși, un truc mai puțin cunoscut care te ajută să obții un prepar
leustean jpg
chiftele pexels jpg
Ce trebuie să pui în carnea tocată, ca să se lege mai bine. Așa vei face cele mai bune perișoare și chiftele
Pentru a obține perișoare și chiftele delicioase, este esențial să știi cum să le legi bine. Iată câteva ingrediente și sfaturi care te vor ajuta să obții un amestec perfect pentru carne tocată, astfel încât preparatele tale să fie savuroase și cu o textură ideală.
varza a la cluj jpeg
Cea mai delicioasă varză a la Cluj. Ce ingrediente nu trebuie să adaugi în preparat. Îi strică gustul
Varza a la Cluj este un delicios fel de mâncare tradițional românesc, originar din inima Ardealului.